Fransa’da üretilen bakterili bebek maması 83 ülkeyi kapsıyor!

bebek Tuzla Hortum | Hortum, Kamlok, Vana, Kelepçe

Ocak ayında Fransa’da tespit edilen bebek mamalarındaki bakteri vevirüs bulunması ile ortaya çıkan skandalın arkasında ülkemizde de birçok gıda üreticisinin çok umursamaz davrandığı bazı detaylar gizli. 

Habere ulaşmak için tıklayınız

Konuya kendi penceremizden baktığımızda gıda ile temas eden ürünlerintaşınmasında kullanılan hortum ve bağlantı elemanlarının seçimi vekullanımı oldukça önemli ve uygulama aşamasında dikkat gerektiren birhusustur.

Piyasada GIDA HORTUMU diye satılan birden farklı türde hortummevcuttur. Kimisi sadece gıdaya uygun hammaddeden üretilirken üretimortamında sterilizasyondan eser yok. Kimisi daha doğru şekildeüretilirken doğru temizleme proseslerine dayanıklı olamamaktadır. 

Gıda hortumları seçilirken aşadaki tüm husurlar göz önünde bulundurulmalıdır.

  • Kullanılan hammaddenin gıdayla temas edebilir yapıda olması gerekir.
  • Üretim, nakliye ve depolama süreçlerinde diğer ürünlere kıyasla çok daha hassas davranılmalıdır.
  • Gıda hortumları ilk kullanımdan önce, kostik ve buharlatemizlenmeden kullanılmamalıdır. Ayrıca her ürün değişiminden sonra yada ürün bir süre kullanılmayacaksa bu temizlik prosesleri uygulandıktanve açık uçlar kapatıldıktan sonra muhafaza edilmelidir.
  • Gıda hortumlarının iç yüzeyleri bakterilerin çoğalmasını engelleyecek yapıda olmalıdır.
  • Gıda devrelerinde kullanılacak bağlantı elemanlarının da yıkamasonrasında içinde besin kalacak şekilde girintiler oluşturmayacak yapıdaolması gerekiyor.

    Aksi halde girintilerde kalan besinler hortum içinde bekledikçe bakterioluşumu hızlanıp sonraki ilk kullanımda bir çok sağlık problemine nedenolabilir.

Toplum sağlığı ile ilgili çok hassas olan Gıda hortumu seçimikonusunda her türlü soru istek ve önerilerinizi tarafımızailetebilirsiniz. Ayrıca bize ulaşmanız halinde ücretsiz danışmanlıkhizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

tr_TRTürkçe